3 mins read

Arne Slot har Liverpool utvecklas till Champions League och Premier League-utmanare

Nio matcher, 19 gjorda mål, fyra insläppta mål, Liverpool tröja herr åtta segrar och en förlust. Arne Slot-eran i Liverpool kunde inte få en bättre start eftersom han har tagit över för Jurgen Klopp och ingjutit sin egen taktik för att göra detta lag till sitt eget. Det ledde till en 2-0-seger över Bologna på onsdagen i Champions League där Liverpool var organiserade, effektiva och naturligtvis beroende av Mohamed Salah. Egyptiern hade ett mål och en assist medan de röda bara tog nio skott, och kontrollerade spelet med sin rörelse mer än besittning.

Bara genom att tillåta 12 skott från Bologna för ett xG på 0,56 gjorde Liverpool ännu bättre försvar i boxen och tillät bara sex totalt skott. Partnerskapet mellan Virgil Van Dijk och Ibrahima Konate är solidt men mittfältet gör ett starkt jobb med att skydda sitt försvar även utan en prototypisk defensiv mittfältare i upplägget.

Alexis Mac Allister och Ryan Gravenberch kombinerar bollvinnande förmågor med imponerande passnings- och dribblingsskickligheter så sekunden som Liverpool får tillbaka bollen går det åt andra hållet med koordinerade passningar för att bryta ner försvaret. Det är uppenbart i Liverpools öppningsmål där Mac Allister befann sig i en position som generellt var reserverad för anfallare.

Mac Allister återupplivade bollen djupt på mittfältet för att starta flytten, fick tillbaka den och fortsatte att röra sig och hans kreativitet belönades genom att Salah spelade tillbaka den i mitten. Salah kan ha siktat på Darwin Nunez där men med uruguayanen utanför spelet kunde Mac Allister få det att räknas för ett mål när de röda svämmade över boxen.

Sådana spelningar är något som tydligt visar skillnaden mellan Liverpool under Slot och under Klopp men också likheterna också. De är fortfarande en förödande sida i motattacken men utvecklingen beräknas istället för att improviseras i farten. Det var något som återigen visade sig i Salahs mål att lägga till med sin assist.

Det återstår att se om Liverpool kan hålla detta under loppet av en säsong, Billiga Fotbollströjor men vi kommer snart att ta reda på om de röda är på riktigt. I oktober kommer de att möta Chelsea, RB Leipzig och Arsenal, och om de klarar dessa tester kommer de inte bara att diskuteras som Premier League-titelutmanare utan även Champions League-utmanare. Truppen har alla förutsättningar att utmana allt med angripare på toppnivå och imponerande ungdomsutsikter. Det finns till och med Federico Chiesa, en spelare som om Liverpool kan få betydande bidrag från honom kan hjälpa till att höja Liverpools tak.

Bara tiden kommer att visa vilken uthållighet de röda har, men de kan inte ha börjat mycket bättre hittills. Nu handlar det om att föra det goda momentumet framåt.

Leave a Reply