Thomas Tuchel se strinja, da bo postal trener ekipe New England
1 min read

Thomas Tuchel se strinja, da bo postal trener ekipe New England

Thomas Tuchel se je strinjal, Nogometni Dresi Al-Nassr da postane novi selektor angleške reprezentance. Novico je prvi objavil The Times. Angleška nogometna zveza je nedavno okrepila iskanje novega šefa, medtem ko Lee Carsley nadzira vmesno obdobje z visoko ocenjenim Nemcem, ki naj bi bil predstavljen ta teden, glede na poročilo.

Tuchel je bil prost igralec, odkar je v začetku tega leta zapustil Bayern München in pristal na Bavarski po uspešnem, čeprav kratkem obdobju trenerja Chelseaja.

Nekdanji igralec Paris Saint-Germaina, Borussie Dortmund in Mainza 05 je z modrimi osvojil ligo prvakov UEFA, preden je bil prekršek nad prevzemom Stamford Bridgea Londončanov s strani BlueCo. Po navedbah Sky Sports News je angleška nogometna zveza vprašala glede menedžerja Manchester Cityja Pepa Guardiole, vendar angleški nogometni vodje trenutno ne preganjajo Španca.

Tuchel in Guardiola sta del vodilnih kandidatov, med katerimi so tudi nekdanji šef Liverpoola Jurgen Klopp, nekdanji taktik Brighton in Hove Albiona in Chelsea Graham Potter ter Eddie Howe iz Newcastle Uniteda.

Čeprav do nedavnega ni bilo formalnega pristopa k nobenemu kandidatu, je Carsleyjeva nedavna distanca od vloge pospešila iskanje.

Kljub temu, da se je kmalu po Southgatovem odstopu julija obrnil na Guardiolove predstavnike, zanimanje FA ni šlo dlje in Tuchel je zdaj izbrani mož.

Tuchelova razmeroma mlada starost, nogometni dresi z imenom izkušnje in dosežki osvajanja trofej so ga pomaknili na čelo čakalne vrste in Bayernu ne bi pripadala odškodnina.

Ob predpostavki, da bo Tuchel potrjen za naslednjega selektorja Anglije pred ciklom svetovnega prvenstva v nogometu FIFA 2026, bi postal tretji neangleški šef treh levov po pokojnih Svenu-Goranu Erikssonu in Fabiu Capellu ter postal prvi Nemec, ki bi vodil ekipo.

Leave a Reply